Csípősség: enyhén pikáns 0,5/10
Az Egri Chiliagok és a Terra Tuffola® fúziójának rendkívül különleges gourmet szószkülönlegessége, melynek egyedi különleges ízvilága leírhatatlan.
Az amerikai International Flavor Awards 2021 Spicy Flave versenyén a Hot Honey kategóriában ezüstérmet nyert!
Egy-egy íz önmagában is lehet csábító, vadító, kápráztató. De érdemes arra is gondolnod, hogy az élvezetek fokozhatók, ami az ízek esetében azt jeleni, hogy remekül keverhetők egymással.
Hogyan lehet izgalmassá tenni egy sűrű levest, egy pörköltszaftot, egy gulyást, egy fasírthúst, vagy akár egy bablevest? Mitől lesz igazán „selymesen” pikáns egy magyaros étel? Természetesen attól, ha csípős aromákat is tartalmaz. Az Egri chil(i)agokban kistermelői chili szósz erősíti az ízeket, amelyek talán az egri vár hős védőinek is jól jöttek volna annak idején. De ez a szósz nem csak csíp, hanem enyhén füstös is – talán az egri ostrom lőporfüstjét idézve – ráadásul szarvasgomba darabokat tartalmaz! Igazán jó kombináció, próbáld ki, ha szereted a többszólamú ízeket. Vajon kiérzed-e belőle a méz és az ecet fuvallatait? Úgy a legjobb, ha utóízesítesz: ha már kész az étel, óvatosan adagolsz bele egy kevés füstös szószt (előtte jól rázd fel az üveget, mert a szarvasgombadarabok szeretnek leülepedni az aljára.)
Markáns füstölt illatától már az üveg felbontásakor összefut a nyál a szádban. Ha szereted a füstölt ízű termékeket ezt nem szabad kihagynod!
Ajánlott kerti grillpartihoz, virslihez, kolbászokhoz, sült húsokhoz. Használd bármihez ha szeretnéd, hogy füstölt szarvasgombás-pikáns íz járja át az ételt.
Kóstold meg, hogy Te is részese lehess ennek a különleges élménynek!