Blog

Különleges íz, jótékony hatás: ez a fekete fokhagyma

2024.06.28 15:42
Különleges íz, jótékony hatás: ez a fekete fokhagyma

Számos fűszernövény létezik, melynek íze mellett jótékony hatásait is élvezhetjük. Ilyen az általunk használt fekete fokhagyma is – olvasd el, milyen pozitívumai vannak!

Különleges íz,számos jótékony hatás: ezt adja a feketefokhagyma

Léteznek olyan fűszernövények, melyeknek nem csak az ízét, hanem egyéb jótékony hatásait is élvezhetjük – a fekete fokhagyma is ilyen, melyből a két rangos díjjal is elismert Füstölgő ágyú fekete fokhagymás chili szósz is készül.

Ebben a bejegyzésben a fekete fokhagyma jótékony hatásairól fogunk Neked beszámolni – ne hagyd abba az olvasást, ha kedveled az ínyencségeket!

Kezdjük az elején: mi is az a fekete fokhagyma?

A fekete fokhagymát a hagyományos, konyhából is ismert fokhagymából állítják elő fermentálással: ez az eljárás okozza a színváltozást fehérről barnás-feketéssé.

A szín mellett az íz is változik, mégpedig a fokhagymára jellemző jellegzetesen csípős íz egy édeskés, mégis sós ízvilágba fordul át.

A fermentálás során megváltozik az állag és a biológiai aktivitás is, továbbá antioxidáns tartalma sokszorosára nő.

Fontos kiemelni, hogy a fermentálás egy természetes folyamat, mely kontrollált hőmérséklet és magas páratartalom mellett zajlik le, nagyjából két hónapos intervallum alatt.

A fekete fokhagyma számos jótékony hatással bír

A fekete fokhagymát a különleges íze mellett jótékony egészségügyi hatásai miatt is sokan kedvelik.

Az egyik legismertebb tulajdonsága, hogy remek természetes immuntámogató: allergiás panaszok esetén, autoimmun betegségek meglétekor és akut problémák alkalmával is gyakran használják.

Mindezeken felül kiváló gyulladáscsökkentő, továbbá a kognitív funkciókra is pozitív hatással van: segíti a memória optimális működését és a demencia megelőzésére is használatos.

Ha még mindez nem lenne elegendő, akkor jön a ráadás: a fekete fokhagyma segít stabilizálni a vércukorszintet, valamint a hasi zsír mennyiségének csökkentését is támogatja.

Kiváló fűszer, mely előcsalogatja az ízeket

A fekete fokhagyma népszerűsége nem csak az egészségügyi hatásaiban keresendő: kiválóan passzol különféle húsokhoz, szószokhoz, mártásokhoz és levesekhez is, ugyanis különleges módon emeli ki az ízeket.

Pontosan e tulajdonsága miatt alkalmazzuk mi is előszeretettel: ha nem vagy biztos benne, miként érdemes használni a fekete fokhagymát konyhai kalandjaid során, akkor ideális választás lehet a Füstölgő ágyú fekete fokhagymás chili szószunk.

Ez a termékünk díjnyertes ízvilággal teszi felejthetetlen élménnyé a különféle fogások elfogyasztását – nem baj, ha még nem tudod elképzelni: próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni!

A fekete fokhagymás szósz mellett számos ínyencséget találsz kínálatunkban

Ha nem csak a fekete fokhagyma érdekel, hanem más ízélményeket is szeretnél kipróbálni, akkor mindenképpen nézz szét webáruházunkban!

Ajánljuk figyelmedbe a Füstös 1552 -Terra Tuffola Fúzió elnevezésű, szarvasgomba olajjal készült szószunkat, mely garantáltan felejthetetlen ízélményt biztosít.

Ha a szarvasgomba helyett valami mást kóstolnál, akkor pedig a Janicsárok Dühe Tequila-Lime Chili szószt érdemes kipróbálnod – hidd el, mind a tíz ujjad megnyalod majd utána!

Természetesen az itt említett termékek mellett számos egyéb opciót találsz a kínálatban – nézz szét és válaszd ki a Neked leginkább szimpatikus verziót!

Irány a webshop - Termékkínálat