Blog

Kik vagyunk mi? – Néhány szó az Egri Chiliagokról

2024.06.28 15:42
Kik vagyunk mi? – Néhány szó az Egri Chiliagokról

Te is félsz Ali pasa bosszújától?Nem csak az egri várnak, hanem az egrichili szószoknak ismegvan a saját történeteezt szeretnénk megosztani Veled cikkünkben.

Kik vagyunk mi? – Néhány szó az Egri Chiliagokról

Megtalálni a megfelelő chili szószt sosem egyszerű feladat – ezt nem csak úgy a hasunkra ütve mondjuk, ugyanis minket pontosan az motivált az Egri Chiliagok megalkotására, hogy nem találtuk meg a szerintünk tökéletes chilis kiegészítőket.

A problémát úgy oldottuk meg, hogy elkészítettük a megálmodott chili szószokat, amelyek olyan jól sikerültek, hogy egy idő után úgy döntöttünk, félretesszük önzőségünket és nem tartogatjuk magunknak a finomságokat: röviden szólva így jött létre a márka és a hozzá tartozó áruház.

Ez a történet még 2017-ben indult, azóta pedig hosszú utat jártunk már be: több termékünk is díjat kapott, továbbá az emberek is megismerték, megkedvelték az Egri Chiliagok ízvilágát és a hozzá kapcsolódó történelmi szálat.

Ha Te még nem ismersz minket, olvass tovább és ismerkedj meg velünk!

 

Egri Chiliagok – szószok egy csepp történelemmel fűszerezve

Amikor úgy döntöttünk, hogy szélesebb körben is elérhetővé tesszük az általunk készített chili szószokat, akkor semmiképp sem egy sablonos márkanevet szerettünk volna keresni.

A sok-sok opció közül az tűnt a legkülönlegesebbnek, ha belefűzzük lakhelyünk történelmi hátterét, amely egyébként is közel áll a szívünkhöz: így született meg a márkanév és az egyes termékek elnevezése is.

Ennek köszönhetően bármelyik vásárlónk kipróbálhatja, van-e olyan erős, mint az egri nők; képes-e megbirkózni a janicsárok dühével; sőt, az igazán bátrak még Ali pasa bosszújával is szembenézhetnek.

A kevésbé harcos kedvű chilikedvelőkre is gondoltunk: nekik lehetőségük van találkozni Édes Vicuskával egy fogás erejéig.

Mit takarnak ezek a nevek? Vegyük sorra díjazott termékeinket!

Bár az előbb felsorolt terméknevek jól hangzanak, épphogy csak sejteni lehet belőlük, mire számíthatunk egy-egy szósz kapcsán.

Ahhoz, hogy jobban elképzelhesd őket, bemutatjuk néhány díjjal kitüntetett termékünket, melyeket bátran ajánlunk figyelmedbe, hogyha kedveled a pikáns vagy akár egészen csípős ízvilágot!

  • Terra tuffola füstös 1552 chili szósz szarvasgomba darabokkal: ez a szarvasgombával megbolondított szósz volt az első díjnyertes termékünk. 2021-ben az International Flavor Awards versenyen ezüstérmet nyert, ami nem is csoda, hiszen észbontó ízélményt biztosít különböző sült húsok (vagy egyéb grillételek) ízesítése során.
  • Díjnyertes Szarvasgombás Sütőtökös tökmagos chili krém: 2021-ben az International Flavor Awards versenyen aranyérmet nyert Specialty Salsas kategóriában. Szereted a sajttálakat? Akkor ez a Te terméked. Emellett használhatod mártogatósnak bármihez.
  • Janicsárok dühe tequila-lime chili szósz: ez a termék 2022-ben az International Flavor Awards versenyen kapott bronz minősítést. Kiváló választás, ha kilépnél a hétköznapi ízek világából.
  • Füstölgő ágyú fekete fokhagymás BBQ chili szósz: 2023-ban ez a termékünk két megmérettetésen is kitűnt a versenyzők sorából, ugyanis az angliai Great Taste Awardson egy csillaggal, míg az amerikai International Flavor Awardson bronzéremmel díjazták. Füstös, fekete fokhagymás paradicsomos ízvilága miatt kerti partik kellékeként használják leggyakrabban – Te sem bánod majd meg, ha őt választod!

Keresed a tökéletes chili szószt? A legjobb helyen jársz!

Ahogy a cikkünk elején is írtuk, tudjuk, milyen az, amikor nem találod meg az „igazit” a szószok között – szerencsére Te már könnyebb helyzetben vagy, ugyanis számos különlegesség közül válogathatsz webshopunkban.

A termékleírásokkal igyekeztünk egy kis képzeletbeli kóstolót biztosítani számodra, hogy könnyebb legyen a választás, de ha még így is hezitálnál, ajánljuk figyelmedbe csomagjainkat, melyek által egy-egy kisebb szószválogatást is kipróbálhatsz.

Irány a webshop, rendeld meg a tökéletes chili szószt, melyet ízlelőbimbóid egész életedben emlegetni fognak!